США висловили занепокоєння Індії щодо її відносин із РФ

Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 14:55 —

Сполучені Штати висловили занепокоєння Індії щодо її відносин з Росією на тлі загарбницької війни, яку РФ веде проти України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Представника Держдепу запитали про зустріч у РФ прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді з господарем Кремля Владіміром Путіним.

Міллер висловив сподівання, що Індія та будь-яка інша країна, яка взаємодіє з Росією, "чітко дадуть зрозуміти, що РФ повинна поважати" Статут ООН, суверенітет та територіальну цілісність України.

Реклама:

"Я стежитиму за публічними заявами прем'єра Моді, щоб дізнатися, про що він говорив, але, як я вже сказав, ми досить чітко висловили безпосередньо Індії нашу стурбованість їхніми відносинами з Росією", – зазначив речник.

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на зустрічі із правителем РФ Володимиром Путіним закликав його припинити війну в Україні. Він заявив Путіну, що рішення не може бути знайдено на полі бою. 

Нещодавно у Держдепі США висловили занепокоєння щодо співпраці Індії з Росією у військовій та технологічній сферах.

У лютому Держдеп США схвалив потенційний продаж Індії 31 ударного безпілотника MQ-9B SkyGuardian, супутніх ракет та обладнання на суму майже 4 мільярди доларів.

Раніше країни "Групи семи" оголосили, що продовжать вживати заходів проти суб'єктів у Китаї та третіх країнах, які матеріально підтримують військову машину РФ у її загарбницькій війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: