Чехія після удару по "Охматдиту" передала Росії, що вони – "сміття людства"

Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 17:19 —

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розпорядився викликати посла Росії Александра Змєєвського після удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.

Про це він сказав у коментарі порталу Seznam Zpravy, повідомляє "Європейська правда".

Ліпавський, який перебуває з візитом у США, доручив чеському МЗС висловити протест московському послу після удару по "Охматдиту".

"Убивці, які нападають на дітей у лікарнях, – це сміття людства. Йому доручили передати це до Москви", – сказав міністр.

Реклама:
Низка посольств у Києві приспустили прапори через траур за загиблими внаслідок удару РФ 

У коментарі Seznam Zpravy Змєєвський після виклику до МЗС Чехії повторив, що "це була не російська ракета, це була українська ракета", а зустріч у міністерстві минула "як завжди".

Посла Росії, як нагадує видання, вже втретє з початку року викликають до чеського МЗС: у лютому – у зв'язку зі смертю Навального, а на початку травня – через кібератаки на чеські установи та об'єкти критичної інфраструктури.

За останньою інформацією, внаслідок ракетної атаки вранці 8 липня загинули понад 40 людей. Розбір завалів на території "Охматдиту" завершили; на Сирці у Києві, де обвалилися два під’їзди житлового будинку, робота триває. Станом на 12:15 у Києві підтвердили загибель 31 людини, постраждалих 117. 

Раніше у США та Євросоюзі закликали розслідувати удар по "Охматдиту", який має ознаки воєнного злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: