Швеція посилить вимоги для возз’єднання родин біженців

Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 18:12 —

Уряд Швеції у вівторок, 9 липня, оголосив про посилення правил возз'єднання сімей мігрантів і потенційне розширення тестування ДНК для скорочення імміграції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Пропозиції шведського уряду передбачають, що для членів родин біженців, які хочуть возз’єднатись із ними у Швеції, посилять критерії в’їзду – зокрема рівень доходу.

Влада також розглядає можливість проведення більшої кількості тестів ДНК, щоб підтвердити, що люди, особливо діти, є родичами біженців – у випадках, коли їхню спорідненість не можна буде довести іншим чином.

Реклама:
Канцлер Австрії підтримує ДНК-тестування біженців для возз'єднання родин

За словами міністерки міграції Швеції Марії Мальмер Стенергард, право на сімейне життя є основоположним правом, але "нинішні правила є більш щедрими", ніж у Європейському Союзі.

Пропозиції, які ще мають бути затверджені парламентом, уряд хоче підготувати до січня 2025 року.

Швеція прийняла велику кількість мігрантів з 1990-х років – переважно з країн, охоплених конфліктами, таких як колишня Югославія, Сирія, Афганістан, Сомалі, Іран та Ірак.

Уряд консервативного прем'єр-міністра Ульфа Крістерссона пообіцяв протидіяти імміграції та злочинності після приходу до влади у 2022 році. Серед іншого, він уже ініціював перегляд соцвиплат для мігрантів неєвропейського походження.

У травні Рада ЄС остаточно ухвалила історичну реформу європейської системи притулку та міграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: