У Британії хочуть створити фонд національного добробуту для відновлення економіки

Вівторок, 9 липня 2024, 18:31 - Андрій Синявський

Новий уряд Великої Британії прагне створити фонд національного добробуту, щоб збільшити державні та приватні інвестиції для модернізації економіки.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

Новий уряд лейбористів планує виділити додаткові 7,3 млрд фунтів стерлінгів ($9,35 млрд) державних коштів через Банк інфраструктури Великої Британії, щоб можна було швидко інвестувати.

Він сподівається залучити втричі більше приватного капіталу для інвестування, зокрема, в порти, автомобільну та сталеварну галузі.

Прем'єр Кір Стармер та міністр фінансів Рейчел Рівз сподіваються залучити інвестиції в нові та зростаючі галузі в межах зусиль на прискорення розвитку британської економіки та вирішення проблеми з дефіцитом бюджету.

Новий глава МЗС Британії назвав пріоритетом перезавантаження відносин з ЄС

Урядовці кажуть, що новий фонд слугуватиме суверенним "зеленим" фондом та не буде схожим на національні фонди добробуту, якими керують багаті на ресурси країни, такі як Норвегія та Саудівська Аравія.

У міністерстві фінансів заявили, що запропонує нове законодавство, щоб зробити його постійною інституцією.

Напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що прагне покращити торговельну угоду з Європейським Союзом, яку Лондон підписав із Брюсселем після виходу з ЄС.

Нагадаємо, у п’ятницю Кір Стармер офіційно став новим прем'єр-міністром Великої Британії після зустрічі з королем.

Того ж дня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів розмову з Леммі.

Деталі про нового прем’єра Британії у статті: Головне про лідера лейбористів, що перемагають на виборах.