У ЄС пообіцяли допомогти з відновленням "Охматдиту", зруйнованого Росією

Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 18:45 —

Заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло заявив, що ЄС допоможе з відновленням дитячої лікарні "Охматдит", в яку напередодні ударила російська ракета.

Про це Дюфло сказав у коментарі "Укрінформу", повідомляє "Європейська правда".

Дипломат зазначив, що співробітники представництва ЄС напередодні допомагали водою та їжею та розбирали завали після ракетного удару Росії по "Охматдиту".

"Ми також фінансово допоможемо у відновленні цього символу української медицини, символу того, як українська держава ставиться до найуразливіших верств свого населення", – додав він.

Реклама:
Фіцо засудив атаку на "Охматдит" і запропонував прийняти дітей на лікування

За словами заступника голови представництва Євросоюзу в Україні, Росію потрібно притягти до відповідальності за ці дії. "Чим більше подібних речей ми бачимо, тим більша наша рішучість підтримувати Україну", – зазначив Дюфло.

За останньою інформацією, внаслідок ракетної атаки вранці 8 липня загинули понад 40 людей. Розбір завалів на території "Охматдиту" завершили; у столичному районі Сирець, де обвалилися два під’їзди житлового будинку, робота триває. У Києві підтвердили загибель 33 людей, постраждалих 120. 

Раніше у США та Євросоюзі закликали розслідувати удар по "Охматдиту", який має ознаки воєнного злочину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: