У Греції локалізували лісову пожежу, через яку евакуювали дитячу лікарню

Фото
Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 19:29 —

Грецька влада у вівторок евакуювала дитячу лікарню та будинок для людей похилого віку на околиці південного міста Патри після того, як у цьому районі на тлі спекотної вітряної погоди спалахнула лісова пожежа.

Як пише "Європейська правда", про це інформує AP.

Речник пожежної служби Васіліс Ватракоянніс заявив, що евакуацію провели для запобігання можливим наслідкам, і значні зусилля з гасіння пожежі дозволили її локалізувати.

 
AP

Про постраждалих не повідомляють. За словами представників влади, загалом евакуювали близько двох десятків дітей.

Реклама:

Ватракойянніс зазначив, що жодному будинку не загрожує полум'я, яке вирувало в сосновому лісі на околиці міста, що знаходиться приблизно в 200 кілометрах на захід від столиці Афін.

Грецьким островам загрожує дефіцит води у розпал туристичного сезону

"Пожежа дуже швидко набула величезних розмірів. Фронт та його динаміку вдалося локалізувати", – сказав він.

За його словами, зараз вогнеборці мають справу лише з окремими осередками пожежі, загасити яку намагаються близько 80 пожежників та 10 літаків, що скидають воду.

Інформують, що інші пожежі вирували щонайменше в трьох частинах Греції у вівторок. Влада попередила про високий ризик лісових пожеж цього тижня.

Нагадаємо, нещодавно на одному з островів довелося евакуювати сотні туристів через лісову пожежу, що підступала до готелів.

У червні в період сорокаградусної спеки у Греції в різних місцях загинули шестеро туристів з Європи, переважно літні люди.

Водночас прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс попередив про небезпечне літо через посилення лісових пожеж в країні.

Після смертоносних лісових пожеж минулого літа і після найтеплішої в історії країни зими Греція розробила нову доктрину, яка передбачає розгортання додаткової пожежної машини на кожну нову пожежу, прискорення повітряної підтримки і розчищення лісів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: