У Греції локалізували лісову пожежу, через яку евакуювали дитячу лікарню

Вівторок, 9 липня 2024, 19:29 - Андрій Синявський

Грецька влада у вівторок евакуювала дитячу лікарню та будинок для людей похилого віку на околиці південного міста Патри після того, як у цьому районі на тлі спекотної вітряної погоди спалахнула лісова пожежа.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це інформує AP.

Речник пожежної служби Васіліс Ватракоянніс заявив, що евакуацію провели для запобігання можливим наслідкам, і значні зусилля з гасіння пожежі дозволили її локалізувати.

AP

Про постраждалих не повідомляють. За словами представників влади, загалом евакуювали близько двох десятків дітей.

Ватракойянніс зазначив, що жодному будинку не загрожує полум'я, яке вирувало в сосновому лісі на околиці міста, що знаходиться приблизно в 200 кілометрах на захід від столиці Афін.

Грецьким островам загрожує дефіцит води у розпал туристичного сезону

"Пожежа дуже швидко набула величезних розмірів. Фронт та його динаміку вдалося локалізувати", – сказав він.

За його словами, зараз вогнеборці мають справу лише з окремими осередками пожежі, загасити яку намагаються близько 80 пожежників та 10 літаків, що скидають воду.

Інформують, що інші пожежі вирували щонайменше в трьох частинах Греції у вівторок. Влада попередила про високий ризик лісових пожеж цього тижня.

Нагадаємо, нещодавно на одному з островів довелося евакуювати сотні туристів через лісову пожежу, що підступала до готелів.

У червні в період сорокаградусної спеки у Греції в різних місцях загинули шестеро туристів з Європи, переважно літні люди.

Водночас прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс попередив про небезпечне літо через посилення лісових пожеж в країні.

Після смертоносних лісових пожеж минулого літа і після найтеплішої в історії країни зими Греція розробила нову доктрину, яка передбачає розгортання додаткової пожежної машини на кожну нову пожежу, прискорення повітряної підтримки і розчищення лісів.