Представник НАТО: Путін все ще думає, що час на його боці

Новини — Вівторок, 9 липня 2024, 19:51 — , з Вашингтона

В НАТО заявляють про небхідність підтримувати Україну і після 2025 року, оскільки лідер РФ Владімір Путін все ще думає, що час на його боці.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявив високопосадовець НАТО на полях саміту Альянсу у Вашингтоні.

Він зазначив, що Росія ще 3-4 роки здатна вести війну в нинішньому темпі, хоч це матиме довгострокові наслідки і для її економіки, і для населення.

"Владімір Путін думає, що час досі на його боці. Він досі має просування і ресурси і думає, що може виснажити Україну", – сказав представник НАТО.

Реклама:

"Ми не повинні недооцінювати Росію у цьому відношенні", – зазначив він.

За словами посадовця, росіяни все ще можуть компенсувати свої військові втрати і демонструють бажання спричиняти значні втрати цивільного населення України.

"Тому ми повинні бути готовими підтримувати Україну і після 2025 року. Це не конфлікт, який може закінчитися невдовзі у будь-який момент. Це може потребувати років і зусиль, щоб не допустити переваги Росії

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що перехід до довгострокових зобов’язань підтримки України з боку Альянсу має на меті схилити Росію до мирних переговорів.

А в США висловили побоювання, що Росія починає бачити ознаки втоми союзників від війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: