Прем'єр Британії зустрінеться з керівництвом поліції після протестів через вбивство дітей

Новини — Четвер, 1 серпня 2024, 09:26 —

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрінеться з вищим керівництвом поліції в четвер після другої ночі сутичок між протестувальниками і поліцією, викликаних смертю трьох дівчаток внаслідок нападу з ножем у танцювальній школі.

Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

У середу ввечері в Лондоні тисячі антиімміграційних протестувальників зібралися біля офісу і резиденції Стармера на Даунінг-стріт, скандуючи "Врятуйте наших дітей" і "Ми хочемо повернути нашу країну".

Напередодні ввечері понад 50 поліцейських отримали поранення внаслідок жорстоких зіткнень в англійському приморському місті Саутпорт, де в понеділок стався напад з ножем. 17-річний хлопець був затриманий поліцією за підозрою у вбивстві і замаху на вбивство.

Реклама:

Офіс Стармера заявив, що він використає зустріч з поліцією в четвер, щоб "запропонувати їм повну підтримку уряду після численних резонансних інцидентів крайнього насильства і громадських заворушень на наших вулицях".

"Хоча право на мирний протест має бути захищене за будь-яку ціну, він дасть зрозуміти, що злочинці, які використовують це право для того, щоб сіяти ненависть і здійснювати насильницькі дії, зіткнуться з усією суворістю закону", – додали в його офісі.

Заворушення сталися після того, як у соціальних мережах була поширена неправдива інформація про те, що підозрюваний був радикальним ісламістським мігрантом.

Поліція не може надавати детальну інформацію про ймовірного нападника, але вона заявила, що інцидент не пов'язаний з тероризмом, і що нападник народився у Британії, спростувавши припущення про його походження.

Нагадаємо, у понеділок 17-річний нападник увірвався на захід в Англії у танцювальній школі, присвячений Тейлор Свіфт, й убив трьох дітей, ще кілька отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: