Сімейні лікарні в Англії вперше за 60 років вийдуть на страйк

Новини — Четвер, 1 серпня 2024, 17:01 —

Британська медична асоціація (BMA), яка охоплює лікарів загальної практики по всій Англії, переважною більшістю голосів підтримали проведення страйку, вимагаючи покращення умов праці.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Понад 8500 англійських лікарів, які брали участь у голосуванні BMA, підтримали проведення страйку. Вони заявили, що їхні дії можуть тривати місяцями і поставити функціонування Національної служби охорони здоров’я (NHS) на паузу.

Лікарі зокрема вимагають обмежити кількість пацієнтів для прийому на день, реформувати систему направлень і виписування рецептів, заборонити ділитись даними про пацієнтів без їхньої згоди та дозволити лікарням самим визначати, в яких програмах NHS брати участь.

Реклама:
Ріші Сунаку додали проблем: чи витримає уряд Британії потужний страйк

У BMA пояснили, що новий контракт з лікарями загальної практики, який передбачає збільшення фінансування на 1,9% у 2024-2025 роках, означає, що багатьом лікарням буде важко залишатися фінансово життєздатними.

Востаннє лікарі загальної практики вдавалися до страйку в Англії у 1964 році. Це спонукало тодішній уряд Гарольда Вільсона до реформи, зокрема зміни в способі оплати праці сімейних лікарів.

Міністр охорони здоров'я Британії Вес Стрітінг заявив, що складна ситуація в системі охорони здоров’я стала наслідком дій попереднього уряду. "Ми вживаємо негайних заходів, щоб найняти додатково 1 000 лікарів загальної практики. Я хочу працювати з лікарями загальної практики, щоб разом відновити NHS", – прокоментував він.

Лікарі в Британії й раніше страйкували, вимагаючи поліпшення умов праці

Раніше повідомляли, що у Британії рівень задоволення державною Національною службою охорони здоров’я (NHS) впав до рекордно низького.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: