Українська делегація в Туреччині обговорила ратифікацію угоди про вільну торгівлю

Новини — Четвер, 1 серпня 2024, 18:08 —

Перша віцепрем’єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко під час візиту до Туреччини обговорила з турецьким міністром торгівлі Омером Болатом фіналізацію ратифікації Угоди про вільну торгівлю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило Мінекономіки в четвер, 1 серпня.

Українська делегація в Туреччині обговорила, серед іншого, вдосконалення умов взаємовигідної торгівлі, взаємодію українського та турецького бізнесу та продовольчу безпеку й розмінування Чорного моря.

Окремо сторони обговорили запровадження зони вільної торгівлі після ратифікації відповідної Угоди. Відповідне рішення ще має ухвалити український парламент, нагадує Мінекономіки.

Реклама:

"Після ратифікації угоди всі прибережні країни Чорного моря, за винятком Росії, будуть об’єднані в єдиний економічний простір", – зазначила Свириденко.

Які наслідки для українського бізнесу матиме вільна торгівля з Туреччиною

Іншою темою зустрічі стало недопущення обходу санкцій проти Росії з використанням турецьких компаній.

"Україна очікує, що Туреччина продовжить вживати заходів щодо блокування постачання товарів подвійного призначення, які Росія використовує у військових цілях", – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, президенти України і Туреччини Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган підписали Угоду про вільну торгівлю на початку лютого 2022 року під час зустрічі в Києві.

У травні український уряд погодив ратифікацію угоди.

Читайте також, чим небезпечна і чому потрібна Україні вільна торгівля з Анкарою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: