Зеленський: Почнемо переговори щодо безпекової угоди з ще однією європейською країною

Новини — Четвер, 1 серпня 2024, 20:10 —

Президент Володимир Зеленський анонсував початок у п'ятницю переговорів щодо безпекової угоди з ще однією європейською країною.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав у вечірньому зверненні.

"Наші відносини з партнерами: готуємо угоди, готуємо домовленості, які будуть у цьому серпні. Це і угоди про безпеку – завтра почнуться переговори зі ще однією європейською країною", – заявив Зеленський.

Він не уточнив, з якою країною будуть вестися переговори.

Також, за словами Зеленського, триває підготовка візитів іноземних лідерів в Україну.

"Надзвичайно важливо, щоб для нашої держави була забезпечена стійкість на роки, і це буде гарантією більших наших можливостей зараз, у цьому році, з огляду на наявні виклики та загрози", – сказав Зеленський.

Зокрема, зазначив він, ключове завдання полягає в забезпеченні і Сил оборони, і державного бюджету, і соціальної стійкості України.

Україна і Чехія 18 липня підписали двосторонню безпекову угоду у продовження Вільнюської декларації "Групи семи" щодо "гарантій безпеки" для України.

Реклама:

Цього ж дня відбулося підписання двосторонньої безпекової угоди України та Словенії, вона стала 25-м таким документом. 

Нагадаємо, у тиждень саміту НАТО були підписані безпекові угоди з Польщею, Люксембургом та Румунією. Також на полях саміту підписали додатковий договір Ukraine Compact - багатосторонній документ, що містить зобов’язання щодо підтримки України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: