Прем’єр Грузії повторив, що готовий перезавантажити відносини зі США

Новини — Субота, 10 серпня 2024, 17:10 —

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе провів зустріч із сенаторкою США Джин Шахін і конгресменом Майком Тернером, ключовою темою якої стали відносини між країнами.

Про це повідомляє "Європейська правда".

На зустрічі увагу було зосереджено на стратегічному партнерстві між Грузією та США, а також проблемах у двосторонніх відносинах.

Як зазначили в пресслужбі грузинського уряду, Кобахідзе наголосив на необхідності перезавантаження та покращення відносин зі США і ще раз підтвердив готовність грузинської сторони до цього.

Реклама:

За словами прем'єр-міністра, Грузія залишається надійним і надійним союзником США і сподівається, що двосторонні відносини повернуться до позитивної динаміки розвитку.

Нагадаємо, у липні Кобахідзе запропонував США перезавантаження відносин, оскільки, на його думку, це рівною мірою відповідає інтересам обох держав.

Як відомо, відносини Грузії та Заходу в останні місяці різко погіршились, насамперед через ухвалення грузинською владою скандального закону "Про прозорість іноземного впливу". 

На саміті наприкінці червня лідери ЄС заявили про де-факто призупинення процесу євроінтеграції Грузії.

Нещодавно посол ЄС у Грузії оголосив про замороження 30 млн євро на підтримку оборонного сектора Грузії, а США оголосили про перенесення на невизначений термін спільних військових навчань Noble Partner.

Крім того, вперше з 2008 року рішення саміту НАТО не згадало про вступ Грузії.

Читайте також статтю "ЄвроПравди": Тбілісі йде ва-банк: грузинська влада робить ставку на Трампа та готується до конфліктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: