Загроза ісламського тероризму в Німеччині стабільно висока – глава МВС

Новини — Понеділок, 12 серпня 2024, 17:40 —

Німеччина стикається з "постійно високою" загрозою ісламського тероризму, заявила міністерка внутрішніх справ країни Ненсі Фезер.

Заяву очільниці МВС Німеччини наводить dpa, повідомляє "Європейська правда".

Її коментар з’явився через кілька днів після того, як в сусідній Австрії були скасовані концерти Тейлор Свіфт через ймовірну підготовку теракту.

За словами Фезер, органи безпеки Австрії зіткнулися з "серйозною ісламістською загрозою", коли минулого тижня зірвали план нападу на концерти Свіфт.

Реклама:

"Наша країна також знаходиться в центрі уваги джихадистських організацій", – зазначила німецька міністерка, виділивши угруповання "Ісламська держава" і одне з його відгалужень "Хорасан" (ISKP).

"Ісламістські терористичні організації, а також окремі ісламістські злочинці, які часто радикалізуються значною мірою самостійно, становлять небезпеку, яка існує в усі часи", – додала очільниця МВС.

Три концерти Свіфт у Відні, які мали зібрати 195 тисяч глядачів, були скасовані пізно ввечері в середу минулого тижня після того, як уряд повідомив про запланований теракт.

Повідомляли, що під час обшуку в помешканні 19-річного підозрюваного знайшли хімічні речовини. Поліція Австрії заявила, що 19-річний підозрюваний зізнався у своїх намірах.

Однак згодом стало відомо, що підозрюваний тепер заперечує всі звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: