У Німеччині почали суд у справі про вбивство українських підлітків в Обергаузені

Новини — Понеділок, 12 серпня 2024, 21:20 —

У земельному суді в Ессені в понеділок, 12 серпня, відкрили суд у справі про насильницьку смерть двох українських баскетболістів у місті Обергаузен на початку року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA.

На лаві підсудних постали четверо підлітків віком 14-16 років, двоє з яких є громадянами Німеччини, а двоє – Сирії. Їх звинувачують у навмисному вбивстві.

Адвокатка родин загиблих українців Аліса Скальйоне каже, що ті вимагають якнайсуворішого покарання за вбивство їхніх дітей.

Реклама:

Вона також закликала суд з’ясувати, чи справді троє з чотирьох обвинувачених раніше притягались до відповідальності за кримінальні злочини.

Суд, як очікується, триватиме одинадцять днів, а вирок винесуть до 21 листопада.

Нагадаємо, напад стався в німецькому Обергаузені ввечері 10 лютого. Двоє українських баскетболістів прямували до Дюссельдорфа, коли, за словами обвинувачення, зустріли в автобусі чотирьох обвинувачених.

Стверджується, що ті одразу ж спланували напад і нанесення тілесних ушкоджень двом друзям після того, як ті вийшли з автобуса. За версією прокуратури, єдиною причиною такого плану було те, що молоді люди були українцями.

Після того, як всі вийшли з автобуса на головному вокзалі Обергаузена, обвинувачений, як стверджується, одразу ж вдарив ножем обох жертв.

17-річний Володимир Єрмаков помер того ж вечора під час невідкладної операції в лікарні. Його друг і товариш по команді Артем Козаченко, який був на рік старший, помер через десять днів від септичної поліорганної недостатності.

МЗС України взяло розслідування вбивства на особливий контроль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: