У Польщі затримали ще одну особу, причетну до спроби диверсії

Середа, 14 серпня 2024, 14:05 - Христина Бондарєва

Минулого тижня польські служби затримали ще одну особу, причетну до проведення, планування та спроби диверсій на території Польщі. 

[SOURCE]Про це на пресконференції повідомив голова Міністерства внутрішніх справ Томаш Семоняк, пише "Європейська правда" з посиланням на RMF 24.

Семоняк розповів, що, серед іншого, був проведений ретельний огляд ситуації з безпекою в Мазовецькому воєводстві. Він додав, що всі проблеми, які існують по всій Польщі, посилюються в Мазовецькому воєводстві з огляду на його розмір і статус.

"Я особливо очікую, що всі служби зосередяться на питаннях, пов'язаних з новими загрозами. Я маю на увазі диверсійні дії з боку іноземних спецслужб… Минулого тижня було заарештовано ще одну особу, пов'язану з проведенням, плануванням, спробами диверсій на польській території", – повідомив міністр внутрішніх справ.

Він підкреслив, що період відпусток не є часом для зниження інтенсивності діяльності служб. 

Нагадаємо, на початку травня у Польщі сталася серія серйозних пожеж – у Варшаві згорів ТРЦ, неподалік Катовіце сталася велика пожежа в автопарку, була й низка менш відомих випадків.

Як повідомляло видання The New York Times, російські спецслужби розширюють масштаб диверсійних операцій в Європі, спрямованих на підрив постачання військової допомоги Україні.

А прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск допустив, що російські спецслужби можуть стояти за підпалом торговельного центру у Варшаві.