У порту Гамбурга виявили авіабомбу часів Другої світової

Новини — Середа, 14 серпня 2024, 14:48 —

Британська авіабомба часів Другої світової війни вагою близько 227 кг з ударним запалом була знайдена на території підприємства в порту німецького Гамбурга.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

За повідомленням поліції Гамбурга, автомагістраль A7 була повністю перекрита між розв'язками Отмаршен і Вальтерсхоф, оскільки тунель під Ельбою знаходиться в безпосередній близькості від місця виявлення бомби. В обох напрямках утворилися кілометрові затори.

За словами представника пожежної служби, міст Кельбранд закривати не довелося.

Реклама:

Пожежна служба встановила навколо бомби 300-метрову зону відчуження. Оскільки це промислова зона, там немає мешканців. Також був встановлений 500-метровий радіус попередження.

Наразі пожежна бригада знешкодила бомбу.

"Служба знешкодження бомб гамбурзької пожежної команди успішно знешкодила бомбу у Вальтерсхофі. Заходи, вжиті пожежною командою і поліцією, знімаються", – заявили пожежники.

Влада міста Щецин на північному заході Польщі минулого тижня оголосила евакуацію частини мешканців після виявленої бомби часів Другої світової війни.

У вересні 2019 року на дні Пястовського каналу під час робіт з поглиблення фарватеру Свиноуйсце-Щецин знайшли одну з найбільших бомб того періоду. Операцію з її нейтралізації називали безпрецедентною в масштабах Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: