У Туреччині понад половина людей підтримує дострокові вибори

Середа, 14 серпня 2024, 18:40 - Олег Павлюк

Понад половина громадян Туреччини вважає, що в країні слід провести дострокові вибори, причому ще два місяці тому противників цієї ідеї було помітно більше.

[SOURCE]Про це свідчать результати закритого опитування агентства SONAR, які опублікувала газета Sözcü, повідомляє "Європейська правда".

У липневому опитуванні взяла участь 3271 людина у 26 провінціях Туреччини. Згідно з ним, 51,4% вважають, що Туреччина повинна піти на дострокові вибори, тоді як 42,1% висловилися проти.

Кількість людей, які виступають проти дострокових виборів, зменшилася на шість відсоткових пунктів у порівнянні з червнем – тоді таких було 48,1%.

Те ж опитування показало подальше падіння Партії справедливості та розвитку Реджепа Таїпа Ердогана, за яку віддали б голоси менш як 19% турецьких виборів. Натомість найбільша опозиційна партія – Республіканська народна партія (СНР) отримала б 23,1%.

При цьому третина респондентів (33,2%) або не визначились із відповіддю, або відмовились відповідати на питання.

Останні загальні вибори в Туреччині відбулись у травні 2023 року, наступні заплановані на травень 2028-го.

Партія справедливості та розвитку зіткнулася із закликами до дострокових виборів з боку деяких верств суспільства після місцевих виборів 31 березня, коли вона втратила значну підтримку населення.