В Іспанії в аварії вітрильника постраждали дев’ять італійців

Четвер, 15 серпня 2024, 10:48

Дев'ять осіб отримали поранення, двоє з них – серйозні, після того як їхній вітрильник розбився об скелі в Кала Саона, на узбережжі острова Форментера, через сильний шторм, що накрив східну Іспанію.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє El Pais.

Дев'ять пасажирів вітрильника, всі італійці, були врятовані пожежниками Форментери, а медики надали їм допомогу у зв'язку з забоями і травмами різного ступеня тяжкості. Серед серйозно постраждалих – чоловік, який отримав травму руки з ампутацією пальця, і жінка з серйозною травмою ноги. Інші семеро мають незначні травми або забої, повідомляє Департамент охорони здоров'я.

Служби порятунку отримали виклик про аварію вітрильника о 10:54 ранку у середу і відправили три карети швидкої допомоги для евакуації дев'яти членів екіпажу до лікарні на Форментері, де вони були госпіталізовані через відділення невідкладної допомоги.

Головне управління з надзвичайних ситуацій уряду Балеарських островів активувало червоний рівень тривоги на всіх островах і ввело заборону на активний відпочинок на свіжому повітрі. Президент Балеарських островів Марга Прохенс закликала до "максимальної обережності та розсудливості" перед обличчям несприятливого метеорологічного явища. Те ж саме зробив і голова уряду Іспанії Педро Санчес, який у своєму повідомленні на X (Twitter) попросив слідувати "вказівкам цивільного захисту і AEMET", щоб уникнути "непотрібних поїздок".

Шторм, який наразі вражає Балеарські острови, змусив скасувати 53 рейси в трьох аеропортах з міркувань безпеки: 44 в Пальмі, 4 на Ібіці і 5 на Менорці, а також призвів до масових затримок вильотів і прильотів.

Служба порятунку 112 повідомила, що до третьої години дня в середу, після першої хвилі штормів, на островах було зафіксовано 112 інцидентів. Більшість з них припадає на Майорку – 70, а також на Ібіцу та Форментеру, де було зафіксовано по 19 інцидентів на кожному з островів. Більшість з них пов'язані з повенями та падінням дерев.

Як повідомлялося, у Греції вже 28-й день триває пожежа у гірській місцевості неподалік кордону з Болгарією.

А у Німеччині на горі Цугшпітце – найвищій на території країни – від удару блискавки наприкінці липня загинув 18-річний юнак.