Розвідка Британії розповіла, як змінилася російська виставка зброї "Армія 2024"

Новини — Четвер, 15 серпня 2024, 13:57 —

Росія на початку цього тижня провела свій щорічний Міжнародний військово-технічний форум "Армія 2024" в Москві з деякими змінами.

Про нього йдеться в огляді Міноборони Британії про російсько-українські війну 15 серпня, пише "Європейська правда".

Захід, який включає в себе виставку з продажу озброєнь, зазвичай приваблює російських і закордонних оборонних виробників. 

Утім, міжнародна відвідуваність виставки зменшилась після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Реклама:

У попередні роки захід проходив паралельно з російськими Армійськими міжнародними іграми, які цього року знову були скасовані.

Захід відкрили лідер Росії Путін і міністр оборони Росії Бєлоусов. У своїй промові Бєлоусов заявив, що "спеціальна військова операція" в Україні є "збройним конфліктом між Росією і колективним Заходом".

Цьогорічний скорочений форум був зосереджений на залученні бізнес-делегатів з оборонних галузей, а не масової аудиторії, як у минулому. 

У заході взяли участь різні національні делегації, в тому числі з Білорусі, Ірану і Північної Кореї. Останні дві країни є значними постачальниками озброєнь до Росії. 

Російські виробники озброєнь перебувають під тиском, змушені збільшувати обсяги виробництва, щоб підтримувати війну в Україні. Деякі закордонні контракти на продаж зброї ключовим міжнародним партнерам були відкладені через необхідність забезпечення російських збройних сил.

В одному з попередніх оглядів британська розвідка проаналізувала ситуацію з дефіцитом питної води у російській армії.

Також Міноборони Британії опублікувало супутникові знімки частини зруйнованих Росією будівель в українському Бахмуті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: