Британська розвідка: РФ розгорнула більші сили на Курщині після початкового безладу

П'ятниця, 16 серпня 2024, 14:54 - Іванна Костіна

Росія розгорнула більше військ у Курській області після початкового "безладу і дезорганізації" минулого тижня.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії від 16 серпня, повідомляє "Європейська правда".

Міноборони Британії констатує, що українські війська проникли в прикордонний регіон Росії "на глибину від 10 до 25 км на фронті приблизно 40 км".

У повідомленні зазначається, що російські оборонні лінії та прикордонні війська були "не готові" до атак, що відбулися минулого тижня.

"Після початкового безладу і дезорганізації російські війська розгорнули більші сили в регіоні, в тому числі, ймовірно, з інших місць уздовж лінії зіткнення", – заявили в Міноборони Британії.

"Вони також почали будувати додаткові оборонні позиції, намагаючись запобігти просуванню українських військ", – йдеться в огляді.

У США раніше заявили, що Росія, схоже, перекинула до Курської області кілька тисяч військовослужбовців з окупованих територій України для протидії успішному українському наступу.

За даними Reuters, США поки що вважають несподіване вторгнення України в Курську область Росії захисним кроком, що дозволяє Києву використовувати американську техніку, але занепокоєні щодо потенційних ускладнень у міру того, як українські війська просуваються вглиб російської території.