Лондон передав Україні понад 200 авто, які здали на утилізацію через ековимоги

Новини — П'ятниця, 16 серпня 2024, 19:02 —

Понад 200 автомобілів, які не відповідають встановленим владою Лондона вимогам про шкідливі викиди, уже передали до України, ще понад сотня готуються до відправлення.

Про це в п’ятницю повідомило лондонське комунальне підприємство Transport for London (TfL), пише "Європейська правда".

Схема утилізації ULEZ, запущена в Лондоні в січні 2023 року, надає водіям гранти на придбання екологічного транспортного засобу, якщо вони здають на брухт власний транспорт.

Якщо ж водії відмовляються від заміни свого авто, вони повинні щодня сплачувати збір у 12,5 фунта стерлінгів.

Реклама:
З Британії в Україну прямують 50 авто, які лондонці здали на утилізацію через ековимоги

У березні водії, які користуються схемою ULEZ, отримали можливість заплатити за відправку свого автомобіля в Україну замість того, щоб відправити його на брухт.

Автомобілі передають в Україну виключно для підтримки зусиль з надання гуманітарної та медичної допомоги. За інформацією TfL, такою можливістю скористались понад 330 автовласників.

З огляду на згортання схеми компенсацій у межах ULEZ мер Лондона Садік Хан оголосив, що планує надати додаткове фінансування, "щоб транспортні засоби продовжували надходити в країну після закриття утилізаційної програми".

Нагадаємо, рішення про передачу Україні авто, які британці здають у рамках програми ULEZ, супроводжувалося суперечками.

Зокрема, мер Лондона Садік Хан спершу виступав проти, заявивши, що для цього є юридичні перешкоди і це нівелює ефект від вилучення авто з користування у Британії. Згодом під тиском членів уряду Хан змінив свою думку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: