У Косові відбудуться перші недострокові парламентські вибори

Новини — П'ятниця, 16 серпня 2024, 21:33 —

Президентка частково визнаного Косова Вйоса Османі в п’ятницю, 16 серпня, підписала указ про проведення 9 лютого 2025 року парламентських виборів.

Як повідомляє "Європейська правда", указ опублікований на Facebook-сторінці Османі.

Згідно з указом косовської президентки, в лютому наступного року відбудуться "чергові вибори до Скупщини Республіки Косово".

Османі також доручила Центральній виборчій комісії Косова "вжити всіх необхідних заходів для організації та проведення виборів"

Реклама:

Останні парламентські вибори в Косові відбулися в лютому 2021 року й були третіми за три роки. На них партія нинішнього прем'єр-міністра Альбіна Курті "Самовизначення" набрала трохи більше 50% голосів.

Уряд Курті став першим, який завершить свій повний чотирирічний термін, а вибори в лютому 2025 року – першими, що відбуваються не достроково.

Досі з моменту проголошення незалежності Косова у 2008 році всі вибори до парламенту країни були результатом внутрішньополітичних криз.

Майбутнє голосування відбувається в період напружених відносин Косова із Сербією, яка не визнала незалежності колишньої провінції, та неспокійної ситуації в північних косовських провінціях, де переважає сербське населення.

Читайте також про те, як Сербія розхитує Косово і чому дії Заходу лише посилюють кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: