У Британії жінконенависництво хочуть прирівняти до форми тероризму

Новини — Неділя, 18 серпня 2024, 12:10 —

Уряд Великої Британії планує визнати жінконенависництво як одну з форм тероризму.

Про це повідомляє The Guardian, пише "Європейська правда".

Міністерка внутрішніх справ Іветт Купер розпорядилася переглянути антитерористичну стратегію з метою боротьби з насильством щодо жінок і дівчат, виявити прогалини в чинному законодавстві і вивчити нові ідеології.

Згідно з цими пропозиціями, вчителі будуть юридично зобов'язані направляти учнів, яких вони підозрюють у крайній мізогінії до антитерористичної програми уряду Великої Британії.

Реклама:

"Занадто довго уряди не могли протидіяти зростанню екстремізму як в Інтернеті, так і на наших вулицях, і ми бачимо, як зростає кількість молодих людей, радикалізованих в Інтернеті. Підбурювання до ненависті всіх видів руйнує і підриває саму структуру наших спільнот і нашої демократії", – сказала Купер.

За її словами, останніми роками боротьба з екстремізмом була сильно ослаблена, "саме тоді, коли вона була найбільш необхідна".

"Саме тому я доручила Міністерству внутрішніх справ провести швидкий аналітичний спринт щодо екстремізму, скласти карту і відстежувати екстремістські тенденції, зрозуміти факти про те, що працює, щоб підірвати і відвернути людей від екстремістських поглядів, а також виявити будь-які прогалини в чинній політиці", – додала міністерка.

Минулого місяця офіцер поліції попередив, що такі інтернет-інфлюенсери, як Ендрю Тейт, можуть радикалізувати молодих чоловіків і хлопців до крайньої мізогінії так само, як терористи залучають своїх послідовників.

Керівник відділу поліції з питань протидії насильству щодо жінок і дівчат (VAWG) Меггі Бліт  сказала, що вплив на молодих хлопців в Інтернеті є "досить жахливим".

Вона зазначила, що Закон про безпеку в Інтернеті потребує доопрацювання і що для захисту дітей необхідно вживати більш швидких заходів.

Нагадаємо, нова президентка Ісландії Халла Томасдоттір заявляла, шо прагне докласти ще більших зусиль для утвердження гендерної рівності в країні та світі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: