Британська розвідка роз’яснила, чому російська влада взялась за Signal 

Новини — Понеділок, 19 серпня 2024, 11:55 —

У британській розвідці вважають, що Росія блокує захищений месенджер Signal, щоб обмежити комунікацію вороже налаштованих до путінського режиму людей.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну в понеділок, пише "Європейська правда".

9 серпня 2024 року російські ЗМІ повідомили, що російський федеральний регулятор у сфері телекомунікацій Роскомнагляд заблокував додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Signal для використання на території країни. 

Офіційним обґрунтуванням цього є "запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

Реклама:

Деякі коментатори припускають, що заборона спрямована запобігати поширенню інформації про український наступ в Курській області. Але у Міноборони Британії вважають, що це малоймовірно.

Signal використовують багато незалежних російських журналістів та опозиційних активістів, щоб уникнути всеохоплюючої системи електронного моніторингу російського уряду, зокрема, системи оперативно-розшукових заходів ФСБ.

У цьому контексті обмеження, ймовірно, має на меті посилити здатність російської влади контролювати та обмежувати комунікації приватних осіб, вороже налаштованих до режиму.

Крім того, паралельно російський уряд забороняє незалежні медіаорганізації, припиняє роботу YouTube і сервісу обміну повідомленнями WhatsApp, тобто реалізує заходи, спрямовані на посилення державного контролю над доступом до ЗМІ та інформації.

Нещодавно розвідка Британії розповіла, як змінилася російська виставка зброї "Армія 2024", а також проаналізувала ситуацію з дефіцитом питної води у російській армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: