Плутанина з допомогою Україні обвалила акції збройових компаній Німеччини

Новини — Понеділок, 19 серпня 2024, 16:31 —

Суперечка в уряді Німеччини щодо подальшої допомоги Україні призвела до значного падіння цін на акції німецьких виробників зброї на початку тижня.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Акції німецького збройового виробника Rheinmetall, які за останні два тижні зросли на 28%, на відкритті ринку в понеділок, 19 серпня, упали на п'ять відсотків, хоча до полудня втрати скоротилися до трохи менш як 3%.

А акції баварських виробників зброї Renk і Hensoldt після різкого падіння вранці станом на полудень зафіксували падіння в приблизно 4%.

Реклама:

Падіння відбувається на тлі дискусій в оборонній промисловості Німеччини стосовно того, що німецький уряд може поки що не виділити додаткових коштів на військову підтримку України.

Цими вихідними німецькі ЗМІ повідомили, що поточне бюджетне планування федерального уряду Німеччини не передбачає додаткових коштів на підтримку України.

В українському МЗС заявили, що ці повідомлення є некоректними та маніпулятивними, а уряд ФРН пояснив, що скорочення не стосується політичних чи економічних міркувань.

Тим часом німецькі політики як від опозиційного ХДС, так і від коаліції, зокрема, від партії Олафа Шольца, розкритикували такий підхід до подальшого фінансування допомоги Україні, оскільки вважають, що це може загрожувати безпеці Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: