Іспанія йде до рекордного показника іноземних туристів цього року

П'ятниця, 2 серпня 2024, 13:21 - Христина Бондарєва

Кількість іноземних туристів в Іспанії підскочила на 13% у першій половині 2024 року – це означає, що країна йде до ще одного рекордного року за кількістю відвідувачів попри все більше невдоволення місцевих через негативний вплив туризму.

[SOURCE]Про це повідомило агентство Reuters, пише "Європейська правда".

Загалом до Іспанії прибуло 42,5 мільйона міжнародних відвідувачів, причому лише за червень цей показник зріс на 12% до 9 мільйонів.

Таким чином 2024 рік стане ще одним рекордним роком для Іспанії, яка вже є другою найбільш відвідуваною країною світу після Франції.

Ймовірно, показник цього року поб'є минулорічний максимум у 85 мільйонів туристів, коли кількість гостей перевищила допандемійний рівень.

Утім, деякі іспанці на найпопулярніших туристичних напрямках, включаючи Майорку, Барселону і Канарські острови, відчувають все більше занепокоєння через наплив туристів і їхній вплив на вартість житла, а місцеві жителі влаштовують акції протесту.

На початку липня невелика група учасників антитуристичної кампанії в Барселоні бризкала з водяних пістолетів на іноземних гостей, скандуючи "туристи – їдьте додому".

Дані показують, що в червні туристи витратили в Іспанії 12,3 мільярда євро, що на 17% більше, ніж у тому ж місяці минулого року.

Нагадаємо, нещодавно уряд Іспанії оголосив про жорсткі кроки у секторі короткострокової та сезонної оренди житла на тлі невдоволення жителів.