Lufthansa i LOT скасували рейси до Ізраїлю та Лівану на найближчі дні

Новини — П'ятниця, 2 серпня 2024, 14:16 —

Польська авіакомпанія LOT і німецька Lufthansa з безпекових міркувань скасували рейси до Ізраїлю та Лівану, що мали відбутись найближчими днями.

Про це повідомляють "Голос Америки" та RMF24, пише "Європейська правда". 

1 серпня у Lufthansa заявили, що усі пасажирські та вантажні перевезення сполученням з Ізраїлем призупиняють щонайменш до 8 серпня через напружену ситуацію у регіоні, а вже діюче на той момент призупинення рейсів до Лівану продовжують до 12 серпня. 

У п’ятницю польська LOT оголосила про скасування восьми рейсів з Варшави до Ізраїлю та Лівану в обох напрямках. У компанії пояснили, що ухвалили таке рішення після аналізу безпекових умов. 

Реклама:

Під скасування потрапили рейси, що сполучають Варшаву з Тель-Авівом і Бейрутом на 2-4 серпня. 

Раніше про скасування рейсів до цих двох країн оголосили також американські Delta і United Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines та деякі інші. 

Скасування рейсів почалися після удару з території Лівану – на півдні якого базується підтримуване Іраном угруповання "Хезболла" – по контрольованих Ізраїлем Голанських висотах 27 липня, що призвело до загибелі 12 неповнолітніх на футбольному полі.  

Напруга посилилася після вбивства ракетним ударом одного з лідерів ХАМАС, коли той перебував в Ірані для участі в церемонії інавгурації нового президента.

За інформацією ЗМІ, у Білому домі переконані, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані і готуються протидіяти цьому.

Низка держав закликали своїх громадян на території Лівану виїхати звідти. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: