Франція закликала співвітчизників терміново покинути Іран

Новини — П'ятниця, 2 серпня 2024, 15:56 —

Міністерство закордонних справ Франції у п’ятницю, 2 серпня, закликало співгромадян, які ще можуть перебувати в Ірані, залишити країну "якомога швидше" через підвищений ризик військової ескалації між Ізраїлем і Тегераном.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Французьке зовнішньополітичне відомство у рекомендаціях щодо поїздок до Ірану нагадало, що вся країна перебуває в "червоній" зоні.

"Тому французьким громадянам офіційно рекомендується утриматися від поїздок до Ірану з будь-яких причин", – додали там, закликавши співвітчизників також "триматися подалі від будь-яких демонстрацій".

Реклама:

МЗС Франції не уточнює кількість французів, яких може стосуватись ця рекомендація.

Цього тижня стало відомо про вбивство в Тегерані Ісмаїла Ганії – політичного лідера палестинського ісламістського руху ХАМАС. Іран і його ліванський союзник "Хезболла" звинуватили в убивстві Ізраїль.

Це, а також ізраїльський удар у передмісті Бейрута, внаслідок якого був убитий військовий лідер "Хезболли" Фуад Чукр, відродили побоювання, що війна може поширитися на весь Близький Схід між Ізраїлем, з одного боку, та Іраном і підтримуваним ним групами.

Високопосадовець ЄС, який говорив на умовах анонімності, попередив про ризики ескалації після убивства Ганії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: