У Москві визначили свого офіційного кандидата на виборах президента Молдови

Новини — П'ятниця, 2 серпня 2024, 16:26 —

Проросійське об’єднання молдовських партій "Перемога" в п’ятницю, 2 серпня, обрало своїм кандидатом у президенти Молдови депутата, колишнього члена Партії соціалістів Василе Болю.

Таке повідомлення з’явилось у Telegram-каналі "Перемоги", передає "Європейська правда".

Кандидатом у президенти Боля обрали збори блоку "Перемога". Також призначили керівника його кампанії – ним стала депутатка Марина Таубер, яка фігурує у кримінальному провадженні в Молдові та перебуває під західними санкціями.

У своїй передвиборчій програмі проросійський кандидат пропонує Молдові "відновлення відносин із Росією та СНД", вступ до БРІКС, "відновлення статусу російської мови" та забезпечення економіки "дешевим газом і дешевими енергоресурсами".

Реклама:
У Молдові офіційно починається підготовка до президентських виборів

Олігарх-утікач і лідер блоку "Перемога" Ілан Шор заявив, що Боля – "надійний друг, людина, яка боротиметься за свою ідею і команду до кінця".

Депутат Василе Боля вступив до партії "Відродження" після того, як його виключили з Партії соціалістів через візит до Тель-Авіва та зустріч із Шором, засудженим у Молдові на 15 років у так званій справі мільярда.

Вибори президента Молдови відбудуться 20 жовтня.

Нагадаємо, у квітні цього року кілька близьких до Шора молдовських партій провели з'їзд у Москві та об'єдналися в політичний блок "Перемога".

Олігарх-утікач, який очолив блок, виступив за федералізацію Молдови, яка має відбутися за "посередництва" Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: