Трамп сказав, за якої умови прийме поразку на виборах

Вівторок, 20 серпня 2024, 10:07 - Христина Бондарєва

Кандидат від республіканців у президенти США Дональд Трамп заявив, що визнає свою поразку на виборах, якщо ті будуть чесними та вільними. 

[SOURCE]Про це він заявив CBS News, пише "Європейська правда".

Трамп, який не визнав результати виборів 2020 року після програшу Джо Байдену, сказав, що у разі його програшу країна потрапить у безвихідь, якої ще ніколи не бачила. 

"Але якщо так (якщо програю. – Ред.), і це буде вільно і чесно, безумовно, я прийму результати", – сказав Трамп.

Він пояснив, що вибори будуть чесними у тому випадку, якщо "голоси будуть підраховані".

"Це означає, що голоси чесні. Це означає, що вони не шахраюють на виборах, не вкидають бюлетені, не встановлюють нові правила і норми, на які у них немає повноважень. Якщо я побачу, що у нас були чесні і вільні вибори – а я сподіваюся, що зможу це сказати, але якщо я це побачу, то так воно і буде – ви ніколи не побачите більш чесної людини, ніж я. Я чесна людина", – сказав Трамп. 

Трамп додав, що, на його думку, було "багато проблем з минулими виборами", але, за його словами, за останній чотирирічний період "були зроблені речі, які зроблять ці вибори вільними і чесними".

Президент США Джо Байден нещодавно висловив сумнів щодо мирної передачі влади у випадку, якщо Дональд Трамп програє вибори. 

Невизнання Трампом результатів виборів 2020 року призвело до насильницького штурму Капітолія.

Читайте також про те, як змінюється кампанія Трампа і які помилки він робить, у статті Ціна помилок Трампа. Як та чому колишній президент втрачає лідерство на виборах у США.