Берлін викликає посла Ірану через закриття мовних центрів ФРН у Тегерані

Новини — Вівторок, 20 серпня 2024, 18:34 —

Міністерство закордонних справ Німеччини висловило протест Ірану через рішення закрити дві філії Інституту німецької мови (Deutsche Sprachinstitut) в Тегерані.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться в заяві німецького МЗС.

Відомство засудило дії іранської влади стосовно німецького мовного центру в Тегерані, яким, як ідеться в заяві, "немає жодного виправдання".

"Мовний обмін є основою взаєморозуміння. Інститут є популярним і визнаним місцем зустрічей, де люди з великою особистою відданістю працюють у складних умовах, щоб сприяти вивченню мов", – зазначили там.

Реклама:

У зв’язку з цим МЗС Німеччини викликав посла Ірану та закликав іранську владу "дозволити негайно відновити" роботу центрів.

Раніше у вівторок стало відомо, що суд Тегерана постановив закрити дві філії Інституту німецької мови, назвавши їх "незаконними центрами, пов'язаними з німецьким урядом", які "порушували іранське законодавство".

Інститут німецької мови заснували в Тегерані у 1995 році, на його базі організовують мовні курси для дітей і дорослих.

Про закриття Deutsche Sprachinstitut у Тегерані стало відомо наступного тижня після того, як у німецькому Гамбурзі закрили Ісламський центр, який спецслужби Німеччини вважають осередком ісламістів, тісно пов’язаних з владою Ірану.

Тоді у зв’язку з цим Іран викликав німецького посла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: