Україна стане першою з-за меж Євросоюзу учасницею антишахрайської програми ЄС

Новини — Середа, 21 серпня 2024, 13:42 —

Верховна Рада 20 серпня ухвалила проєкт Закону про ратифікацію угоди про участь України в програмі ЄС щодо боротьби із шахрайством (EUAF).

Про це повідомила пресслужба Мінфіну, пише "Європейська правда".

Участь України у програмі дасть змогу отримати необхідні знання та професійну підготовку у сфері захисту фінансових інтересів України та ЄС, а також зміцнить інституційну спроможність в розбудові системи боротьби з шахрайством за європейськими стандартами, повідомив заступник міністра фінансів з питань євроінтеграції Юрій Драганчук.

Він також зазначив, що після підписання законопроєкту президентом Україна стає першою країною, яка, не будучи членом ЄС, офіційно оформила свою участь у програмі.

Реклама:

EUAF сприяє боротьбі з шахрайством, корупцією та будь-якою іншою незаконною діяльністю, що стосується фінансових інтересів ЄС.

Зокрема, програма заохочує зміцнення спроможності держав-членів проводити розслідування, включно з їх цифровізацією, та включає підтримку спеціалізованого навчання та дослідницької діяльності.

Угоду 20 березня 2024 року підписали міністр фінансів Сергій Марченко та єврокомісар із питань бюджету та адміністрування Йоганнес Ган.

А торік у квітні Європейське управління з питань запобігання шахрайству (OLAF) підписало угоду про адміністративну співпрацю з Державною аудиторською службою України, покликану посилити боротьбу з корупцією та контроль за коштами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: