Газосховища ЄС заповнені на 90% за понад два місяці до дедлайну

Новини — Середа, 21 серпня 2024, 18:00 —

У Європейському Союзі газосховища вже заповнені на 90% напередодні опалювального сезону, що на понад два місяці швидше крайнього терміну.

Про це у середу, 21 серпня, повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише "Європейська правда".

За словами фон дер Ляєн, "газові сховища ЄС зараз заповнені на 90%, що є досягненням нашої мети до 1 листопада", коли потрібно досягти цього показника.

"Завдяки розвитку відновлюваних джерел енергії, економії енергії та пошуку нових постачальників ми можемо зберігати газ впродовж зими. Це забезпечує наше енергопостачання і підтримує стабільність енергетичних ринків", – додала вона.

Реклама:

Згідно з новими цілями щодо зберігання газу, прийнятими у 2022 році, країни-члени ЄС повинні були заповнити свої сховища на 90% до 1 листопада.

У 2022 році піковий рівень заповнення сховищ сягнув 95% від їхньої потужності, а минулоріч заповненості газосховищ у 90% також вдалось досягти в серпні.

За даними ЗМІ, європейські посадовці міркують над тим, як зберегти постачання газу через українську ГТС після завершення контракту з "Газпромом" – який Україна категорично проти продовжувати, – оскільки для кількох країн це досі вкрай важливо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: