Президентка Молдови оголосила, що позмагається за другий термін

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 12:39 —

Чинна президентка Молдови Мая Санду офіційно оголосила про свій вступ у президентські перегони. 

Про це, як пише "Європейська правда", інформує молдовське видання Newsmaker.

Вона балотуватиметься від своєї партії "Дія і солідарність" (PAS). 

"У 2024 році ми ухвалимо найважливіше рішення для країни з моменту незалежності. Ми визначимо наш зовнішній курс на референдумі.

Реклама:

Я впевнена, що наш народ обирає мир і свободу. Також у 2024 році ми обираємо президента. Моя програма зрозуміла: кращі умови для життя і взаєморозуміння", – сказала Санду.

Незважаючи на те, що Санду – кандидатка від PAS, на її логотипі немає згадки про партію. Гасло кандидатки – "Мая Санду для Молдови".

Тепер ініціативну групу Маї Санду має зареєструвати Центрвиборчком. Після цього треба буде зібрати щонайменше 15 тисяч і щонайбільше 25 тисяч підписів у щонайменше половині адміністративно-територіальних одиниць. Тільки після цього ЦВК зможе офіційно зареєструвати Санду кандидаткою.

Нагадаємо, 1 серпня в Молдові розпочався передвиборчий період перед президентськими виборами і референдумом про євроінтеграцію, які пройдуть 20 жовтня.

Чинна влада поєднала голосування за президента із референдумом, аби мобілізувати проєвропейського виборця, який зможе проголосувати і за переобрання Санду. 

Детально на цю тему – у відеоблозі "ЄвроПравди" та у статті План "Перемога" для Молдови: як у РФ хочуть здолати Санду на виборах президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: