Туск обговорив у Варшаві з прем'єром Індії припинення війни в Україні 

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 13:11 —

Глава польського уряду Дональд Туск провів у Варшаві зустріч з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді напередодні візиту індійського глави уряду до Києва.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Onet.

За словами очільника польського уряду, він обговорив з Моді спільні відносини, які "вивели на рівень стратегічного партнерства".

"Ми почали з пояснення нашої позиції з питань, які сьогодні хвилюють увесь світ. Я дуже радий, що прем’єр-міністр підтвердив готовність долучитися до мирного, справедливого та швидкого припинення війни в Україні. Ми переконані, що Індія може зіграти дуже важливу роль", – сказав Туск.

Реклама:

Моді подякував за прийом у Польщі та підкреслив важливість першого візиту в цю країну за 45 років. 

"Я хотів би подякувати всім полякам. Індійський народ ніколи не забуде великодушність, зусилля, серце, які Польща проявила, допомагаючи індійським студентам, які опинилися в Україні після початку конфлікту", – сказав прем'єр-міністр Індії.

Моді відвідує Польщу напередодні візиту до України.

У Державному департаменті США раніше назвали візит Нарендри Моді в Україну дуже важливим, особливо в час, коли Росія намагається дестабілізувати глобальний порядок.

Сам Моді закликав до "відновлення миру" перед візитом до України та анонсував, що поділиться перспективами закінчення війни з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: