В Італії заарештували чотирьох неофашистів, які жорстоко побили журналіста

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 15:03 —

В Італії поліція заарештувала в четвер чотирьох членів неофашистського бойового угрупування CasaPound за напад на італійського журналіста Андреа Джолі в Турині минулого місяця.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

Чотирьох людей помістили під домашній арешт за звинуваченням у примусі із застосуванням сили і нанесенні тілесних ушкоджень журналісту з обтяжуючими обставинами. 

Слідчий суддя ще має винести рішення щодо п'ятої особи, яку підозрюють у причетності до нападу.

Реклама:

У повідомленні прокуратури Турина йдеться про "небезпеку повторення злочинів такого ж характеру" з боку бойовиків через їх "жорстокий характер" і "сильні злочинні інстинкти".

Репортера газети La Stampa Джолі атакували члени неофашистського угруповання біля штаб-квартири CasaPound в місті Турин в ніч на 20 липня.

Журналіст таємно знімав на телефон сцени вечірки неофашистів у їхньому штабі, коли до нього підійшли двоє чоловіків і попросили віддати пристрій. 

Коли він намагався втекти, вони вдарили його ногою, завдавши травми, яка потребувала лікування в госпіталі. 

Через сорок вісім годин слідчі органи Турина ідентифікували п'ятьох осіб, підозрюваних у нападі.

Після нападу Джолі розповів про те, що сталося. "Я боявся, що мене задушать, я не міг дихати", – сказав він у відео, опублікованому La Stampa. 

21 липня прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні засудила напад і висловила свою солідарність з журналістом, а лідери опозиції закликали уряд розпустити неофашистські організації, такі як CasaPound.

Нагадаємо, раніше у Раді Європи засудили російські погрози вбивства двом італійським журналістам, які розлютили Москву телевізійним репортажем з підконтрольної Україні частини Курської області.

16 серпня Міністерство закордонних справ Росії викликало посла Італії через те, що воно назвало "незаконним перетином кордону" знімальною групою RAI.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: