Віцепрем'єр Сербії засудив заборону РПЦ в Україні та згадав про сатаністів

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 15:54 —

Проросійський віцепрем'єр Сербії Александар Вулін розкритикував заборону в Україні Російської православної церкви. 

Його слова цитує сербське видання "Политика", пише "Європейська правда".

На думку Вуліна, "тому, для кого Степан Бандера – герой, Російська православна церква – ворог". 

"Хто забороняє російських письменників і російську мову, той заборонить і російську церкву. Майдан заборонив російським громадянам України обирати владу на землі, а Рада заборонила їм обирати шлях до Бога", – заявив проросійський політик. 

Реклама:

Також він вважає, що якщо РПЦ заборонили в Україні – то це лише питання часу та "зручної нагоди, хто першим візьме український приклад і заборонить Сербську православну церкву".

"Якби вони заборонили сатаністів і Російську православну церкву в Україні, весь Захід запитав би, чому саме сатаністи?" – додав він.

20 серпня Верховна Рада в цілому ухвалила закон №8371 про заборону в Україні діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Росією. 

Зауважимо, що від початку повномасштабного вторгнення в Україні правоохоронці відкрили провадження щодо низки священників УПЦ МП.

У травні парламент Естонії ухвалив заяву, в якій засудив діяльність Московського патріархату і оголосив його інститутом, що підтримує агресію РФ.

МВС Естонії запрошувало на розмову представників Естонської православної церкви Московського патріархату після того, як РПЦ оголосила війну в Україні "священною". 

Читайте детальніше у статті: Тероризм у рясах: чи піде Естонія на повну заборону РПЦ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: