У Туреччині затримали громадянку Фінляндії як "курдську терористку"

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 16:38 —

Турецькі спецслужби затримали в країні громадянку Фінляндії, яка поїхала туди на відпочинок, вважаючи її курдською терористкою; у її родині всі звинувачення відкидають.

Про це повідомляє Yle, пише "Європейська правда". 

У середу у турецьких медіа з’явилася заява про те, що в аеропорту Стамбула була затримана "лідерка фінського осередку терористичної організації Робітничої партії Курдистану", яку звинувачують у тому числі у зборі коштів на діяльність організації.  

Журналісти Yle сконтактували з повнолітньою дочкою жінки – етнічної курдки з Ірану та громадянки Фінляндії. Вона заявила, що шокована арештом і усі звинувачення проти матері надумані, хоча вона і проявляла активну політичну позицію, як і багато курдів-емігрантів у західних країнах. 

Реклама:

За її словами, матір вирушила у Туреччину ще на початку серпня і минулого тижня мала повернутися. Дочка почала хвилюватись, коли жінка не сіла на зворотній рейс і перестала виходити на зв’язок. 

"Немає ніяких доказів і суду ще не було, але мою матір вже назвали терористкою", – заявила вона. 

Дівчина каже, що матір і раніше літала до Туреччини на відпочинок, та що якби вона справді займалася діяльністю, яку їй інкримінують, то вочевидь не стала би цього робити.

В МЗС Фінляндії прокоментували, що знають про ситуацію та займаються цим питанням. 

Нагадаємо, через два місяці після виборів у Туреччині заарештували прокурдського мера, звинувативши його причетності до діяльності Робітничої партії Курдистану. 

Минулого тижня Туреччина заявила про ліквідацію 17 бойовиків внаслідок авіаудару по території Іраку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: