Швеція оновить рекомендації щодо щеплень від мавпячої віспи

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 18:06 —

Агентство громадського здоров’я Швеції невдовзі оприлюднить оновлені рекомендації щодо щеплень від мавпячої віспи з урахуванням останнього розвитку епідемічної ситуації у світі. 

Про це повідомляє SVT, пише "Європейська правда". 

Поточні рекомендації відомства ґрунтувалися на давніших варіантах мавпячої віспи, групою підвищеного ризику тоді вважали передусім чоловіків, які мають статеві стосунки з чоловіками.  

Державний епідеміолог Магнус Гісслен зазначив, що хоча такий спосіб зараження хворобою варіанту clade 1 справді дуже поширений, це не єдина група ризику. 

Реклама:

Нові рекомендації щодо щеплень будуть включати зокрема людей, яким потрібно їхати в країни з численними зареєстрованими випадками зараження. 

Нагадаємо, 15 серпня Швеція підтвердила перший випадок захворювання на мавпячу віспу варіанту clade 1, що є першим відомим випадком у Європі. 

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я вдруге за два роки оголосила вірус мавпячої віспи глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я після спалаху в Демократичній Республіці Конго, який поширився на інші країни.

Франція пожертвує постраждалим від мавпячої віспи країнам 100 тисяч доз вакцини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: