У Німеччині міркують над виплатами афганцям, яких депортують за злочини

Новини — Четвер, 22 серпня 2024, 21:20 —

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер розглядає можливість надання фінансової допомоги засудженим за злочини мігрантам із Афганістану, які зобов'язані покинути країну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

У німецькому МВС пояснили, що мета такого заходу – зробити депортацію в Афганістан юридично обґрунтованою, і надання фінансової допомоги депортованим є одним із варіантів, як цього досягти.

Оскільки за депортацію в Німеччині відповідають федеральні землі, відомство вважає, що саме вони повинні вирішувати, чи виплачувати таку допомогу і в якому обсязі.

Реклама:

Про відновлення депортації злочинців до Афганістану в Німеччині заговорили в червні після серії нападів із ножем, зокрема інциденту в місті Мангейм, коли в результаті помер поліцейський.

Після цього канцлер Олаф Шольц оголосив, що знову дозволить депортацію тяжких злочинців і терористів до Афганістану і Сирії.

Але на шляху до реалізації цього плану є низка перешкод. Наприклад, такі заходи можуть також зазнати невдачі в окремих справах у німецьких судах, якщо громадяни Афганістану стверджуватимуть, що в разі депортації їм загрожує бідність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: