У Німеччині посилили заходи безпеки на авіабазі НАТО через можливу загрозу

Новини — П'ятниця, 23 серпня 2024, 08:56 —

Військово-повітряна база НАТО на заході Німеччини посилила заходи безпеки до другого за серйозністю рівня, посилаючись на повідомлення розвідки про потенційну загрозу.

Про це йдеться у повідомленні бази в X (Twitter), інформує "Європейська правда".

У пресслужбі авіабази в німецькому Гайленкірхені зазначили, що відправили допоміжний персонал додому, посилаючись на звіти розвідки, які вказують на потенційну загрозу.

"Ми посилили рівень безпеки на авіабазі НАТО в Гайленкірхені на основі розвідувальної інформації про потенційну загрозу. Весь персонал, який не має відношення до місії, був відправлений додому як запобіжний захід", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Речник авіабази Гайленкірхен, якого цитує DW, повідомив, що рівень безпеки підвищено до рівня "Чарлі". За визначенням НАТО, це означає, що стався інцидент або є докази, які вказують на високу ймовірність терористичних дій проти Альянсу.

Влада не надала жодних подробиць, але запевнила, що причин для занепокоєння немає і що рівень безпеки був посилений як запобіжний захід.

Нагадаємо, минулого тижня у Німеччині опечатали військові казарми біля Кельна через підозру, що диверсанти могли забруднити там водопровідну воду.

Згодом стало відомо, що військово-повітряна база НАТО в німецькому місті Гайленкірхен була закрита через підозру диверсіїПізніше поліція Кельна заявила, що інцидент на військовій авіабазі розглядається як незаконне проникнення.

Наразі німецька поліція  виключає диверсію на базі Бундесверу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: