Axios: Салліван полетить в Китай домовлятись про останню зустріч Байдена і Сі

Новини — П'ятниця, 23 серпня 2024, 13:44 —

Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван відвідає Китай наступного тижня, щоб зустрітися з міністром закордонних справ країни. 

Про це виданню Axios повідомили два джерела, знайомі з планами, пише "Європейська правда".

Очікують, що Салліван та Ван Ї закладуть основу для потенційної фінальної зустрічі між президентом Джо Байденом і його китайським колегою Сі Цзіньпіном пізніше цього року. 

Після виходу з президентських перегонів Байден заявив, що планує приділяти більше часу закордонним справам, в тому числі здійснювати більше міжнародних поїздок.

Реклама:

Обидва президенти візьмуть участь у саміті лідерів G-20 у Бразилії після виборів у США в листопаді.

Візит Саллівана на високому рівні, який відбудеться 27-29 серпня, припадає на час, коли США виходять на фінішну пряму президентської кампанії, в якій обидві партії зайняли жорстку позицію щодо Китаю, особливо в питанні тарифів.

Байден і Сі Цзіньпін зустрілися в листопаді минулого року в Каліфорнії, щоб допомогти поліпшити відносини. Вони домовилися відновити гарячу лінію між військовими і працювати над обмеженням виробництва фентанілу.

Під час президентства Байдена Салліван зустрічався з китайськими посадовцями в Римі, Люксембурзі, Відні та Бангкоку, щоб обговорити все – від відносин між військовими до ролі Китаю на Близькому Сході та війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: