ЗМІ: Працівників Секретної служби, які охороняли Трампа під час замаху, відсторонили

П'ятниця, 23 серпня 2024, 20:43 - Олег Павлюк

Щонайменше п'ятьох співробітників Секретної служби США, які брали участь у охороні мітингу кандидата в президенти Дональда Трампа 13 липня, коли на нього скоїли замах, відсторонили від роботи.

[SOURCE]Про це стало відомо телеканалу ABC News від двох джерел, передає "Європейська правда".

Рішення про покарання працівників Секретної служби США відбулось після внутрішньої перевірки, яку розпочали після замаху на Трампа і яка також охопила інші питання безпеки кандидата від Республіканської партії.

Відсторонених співробітників не будуть звільняти, але їм, за інформацією ABC News, заборонили брати участь у будь-яких оперативних заходах, зокрема плануванні безпеки.

Одне з джерел телеканалу не виключило, що перевірка може охопити ще багатьох високопосадовців.

Трамп провів перший після замаху мітинг за куленепробивним склом

"Секретна служба США прагне розслідувати рішення і дії персоналу, пов'язані з подією в Батлері, штат Пенсильванія, і спробою вбивства колишнього президента Дональда Трампа", – повідомили у відомстві в коментарі ABC News.

Під час замаху на Трампа під час передвиборчого мітингу куля зачепила йому вухо, одна людина на трибунах позаду Трампа загинула і ще двоє отримали поранення. Нападника – 20-річного Томаса Метью Крукса – на місці вбили агенти Секретної служби.

Секретна служба США взяла на себе відповідальність за прогалини в системі безпеки, які зробили замах на Трампа можливим. Її директорка Кімберлі Чітл пішла у відставку.

Частину співробітників Секретної служби з охорони Джо Байдена перевели захищати Трампа.

Детально про замах на Трампа – у статті Вбивчий мітинг Дональда Трампа: як замах на кандидата підірвав політику США.