Прем’єрка Литви у виступі українською висловила надію на перемогу – "зі світлом, газом і без р*сні"

Новини — Субота, 24 серпня 2024, 14:37 —

Прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте пообіцяла і надалі підтримувати Україну, щоб наблизити перемогу.

Про це вона сказала у виступі на Софійській площі у Києві поряд з президентами України та Польщі Володимиром Зеленським та Анджеєм Дудою, повідомляє "Європейська правда".

Свою промову прем’єр-міністерка Литви повністю висловила українською мовою.

"Для мене велика честь і велика радість у цей день бути тут і відзначати незалежність України разом з вільним та незламним народом України. Як і весь цивілізований світ захоплюся вами і щиро вам вдячна, адже захищаючи свою землю і державність, ви захищаєте  і нас усіх: мою батьківщину Литву, Європу і весь демократичний світ", – наголосила Шимоніте.

Реклама:

Вона заявила про віру у те, що день перемоги обов’язково настане, "що ми разом святкуватимемо його в українському Криму і вільному, гордому Маріуполі, що українці, які отримали прихисток у Литві, повернуться і відбудуть міста ЄС та НАТО Донецьк та Луганськ, що у домівки на Сумщині, Харківщині, Херсонщині знову повернуться українські діти, що обіймуть своїх близьких українські захисники та захисниці, що повернуться з передової та полону".

Також вона висловила сподівання, на те, що ві, хто здійснював воєнні злочини проти українського народу і держави, отримають свої вироки.

"Литва була і буде з Україною на кожному кроці до цієї мети. Робимо і надалі робитимемо усе, аби наблизити перемогу, перемогу світла над темрявою, перемогу добра над злом, перемогу вільних людей, яку святкуватимемо разом, зі світлом, з газом і без русні", – заявила Шимоніте.

Читайте також привітання президентів держав Балтії та багатьох інших західних лідерів і послів до 33-ї річниці незалежності України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: