Парі з Чехії загрожує в’язниця, бо дитина два роки не ходила в школу

Неділя, 25 серпня 2024, 15:44 - Христина Бондарєва

У Чехії відкрили кримінальну справу проти чоловіка та жінки, оскільки вони майже два роки не зважали на те, що дитина не ходить до школи. 

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinky.

Жінку 47 років і чоловіка 64 років з Чеського Крумлова звинуватили в тому, що вони поставили під загрозу виховання дитини: вони взагалі не відправляли школяра до школи. За два навчальні роки дитина пропустила 1900 годин занять.

"Кримінальні слідчі з Чеського Крумлова порушили кримінальну справу проти шістдесятичотирьохрічного чоловіка і жінки, молодшої за нього на сімнадцять років, за правопорушення, пов'язане з тим, що вони поставили під загрозу виховання дитини, дозволивши неповнолітньому вести бездіяльний і аморальний спосіб життя. 

Протягом двох навчальних років, 2022/2023 і 2023/2024, вони не звертали уваги на те, що дитина не відвідувала школу", – сказав Мілан Байчура, речник поліції.

Хоча початкова школа неодноразово попереджала обвинувачену пару про те, що дитина не відвідує школу, ніхто з них не відреагував.

У навчальному році приблизно 1 000 годин. Це означає, що дитина була практично відсутня у школі протягом двох років.

Речник поліції зазначив, що правоохоронці розслідують невелику кількість схожих справ, але не з такою великою кількістю пропущених годин.

Чоловік і жінка можуть опинитися у в'язниці на кілька років за скоєння злочину, пов'язаного з перешкоджанням вихованню дитини.

Нагадаємо, нещодавно у Німеччині засудили 15-річного підлітка за вбивство учня з його школи.

А в квітні цього року сталась стрілянина у школі у Фінляндії, в результаті чого загинула одна дитина та ще двоє зазнали поранень.