Польща підняла авіацію через масований російський удар по Україні

Новини — Понеділок, 26 серпня 2024, 09:18 —

Зранку 26 серпня Польща підняла авіацію через загрозу російських ракет, поки Україна перебуває під масованим ворожим ударом.

Про це повідомило Оперативне командування польської армії у соцмережі Twitter (X), пише "Європейська правда".

Як зазначили польські військові, з "раннього ранку" вони спостерігають інтенсивні удари Росії по об'єктах, які "розташовані, в тому числі, на західній території України".

За даними Польщі, останню таку активізацію діяльності російської авіації, в ході якої було завдано ударів на заході України, було зафіксовано 8 липня цього року. Тоді росіяни завдали масованого ракетного удару по Києву – під ворожим вогнем, зокрема, опинилася дитяча лікарня Охматдит, а в Шевченківському районі столиці був повністю знищений під'їзд жилого будинку. У той день загинули 33 людини, а ще 121 зазнали поранень.

Реклама:

Польські військові наголосили, що всі необхідні процедури задля убезпечення повітряного простору країни – запущені.

Як відомо, внаслідок російської ракетної атаки у деяких районах Києва виникли перебої з енергопостачанням, а у Луцьку, що на Волині, пошкоджений багатоквартирний будинок.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у своїй промові на День незалежності України у Києві висловив впевненість у тому, що Україна зможе відстояти свою свободу і "війна незабаром завершиться перемогою", а також підкреслив, що вважає те, що об’єднує Україну та Польщу, cильнішим за суперечності. 

Також він запевнив, що просив би свого українського колегу Володимира Зеленського не стріляти у російських солдат, якщо вони вирішать піти з України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: