В Італії почали розслідування проти капітана розкішної яхти, яка затонула біля Сицилії

Новини — Понеділок, 26 серпня 2024, 09:32 —

Італійська прокуратура розпочала офіційне розслідування щодо капітана розкішної яхти Bayesian Джеймса Катфілда через аварію судна, яка сталась біля берегів Сицилії минулого тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

51-річний громадянин Нової Зеландії Катфілд перебуває під слідством за звинуваченням у ненавмисному вбивстві і корабельній аварії.

Незважаючи на те, що яхта постраждала від дуже раптового метеорологічного явища, цілком імовірно, що було скоєно такі злочини, як ненавмисне вбивство і корабельна аварія через необережність, заявив глава прокуратури Терміні-Імерезе Амброджио Картозіо.

Реклама:

Морське право покладає на капітана повну відповідальність за судно і екіпаж, а також за безпеку всіх, хто перебуває на борту.

Катфілд і вісім членів його екіпажу, що вижили, поки що не зробили жодних публічних коментарів щодо катастрофи.

Судно Bayesian, на борту якого перебували 22 людини, затонуло після того, як у цьому районі пройшовся торнадо. Човен пішов на дно всього за 60 секунд.

Берегова охорона врятувала 15 пасажирів, а ще семеро вважалися зниклими. Згодом рятувальники виявили тіла сімох осіб, серед яких британський технологічний магнат Майка Лінч і його 18-річна донька.

Італійський прокурор розпочав розслідування за фактом ненавмисного вбивства британського технологічного магната Майка Лінча та ще шістьох людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: