Reuters підтвердив загибель свого співробітника у Краматорську

Понеділок, 26 серпня 2024, 09:37 - Уляна Кричковська

Британське агентство Reuters підтвердило загибель у Краматорську радника з питань безпеки Раяна Еванса внаслідок російського удару по місту. За їхніми даними, ще двоє журналістів агентства отримали поранення.

[SOURCE]Про це повідомили у Reuters, пише "Європейська правда".

Як зазначили журналісти, громадянин Великої Британії, радник з питань безпеки Раян Еванс був одним із шести співробітників Reuters, які перебували в готелі "Сапфір" у Краматорську під час російського удару.

За даними агентства, двоє інших членів команди були госпіталізовані, один з них має серйозні травми, а ще трьом журналістам, які перебували в готелі під час удару, нічого не загрожує.

Агентство "терміново шукає більше інформації про напад", а також співпрацює з місцевою владою Краматорська.

Журналісти розповіли, що 38-річний Еванс, колишній британський військовий, працював з агентством з 2022 року та консультував його журналістів щодо безпеки в усьому світі, зокрема в Україні, Ізраїлі та на Олімпіаді в Парижі.

Також повідомляли, що внаслідок обстрілу постраждала польська журналістка Моніка Андрушевська, яка останнім часом займалася документуванням воєнних злочинів Росії на території України та наданням допомоги українській армії.