У Німеччині дочірня компанія Lufthansa Discover Airlines планує страйк

Понеділок, 26 серпня 2024, 10:39 - Ірина Кутєлєва

Пілоти та бортпровідники дочірньої компанії Discover Airlines, що входить до групи німецької Lufthansa, оголосили про наміри провести чотириденних страйк.

[SOURCE]Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Чотириденний страйк працівників авіакомпанії розпочнеться у вівторок, 27 серпня, повідомили представники профспілок у Франкфурті.

 Оскільки страйк торкнеться всіх вильотів з Німеччини, він може спричинити серйозні перебої в планах багатьох людей щодо подорожей.

Рішення про страйк було ухвалено через конфлікт, що виник після переговорів із профспілкою Verdi, яка уклала перші колективні договори для пілотів і бортпровідників Discover.

Однак дві інші профспілки, Cockpit, що представляє пілотів, і UFO, що представляє бортпровідників, працюють у тісній співпраці, щоб обійти чинні угоди про оплату праці, укладені між Lufthansa і Verdi, яку вони розглядають як конкурента.

 Cockpit і UFO стверджують, що Verdi не має достатнього членства в авіакомпанії та була створена Lufthansa як партнер по переговорах.

Авіакомпанія Discover, що працює з Франкфурта та Мюнхена, має флот з 27 літаків, а її персонал налічує майже 2 000 співробітників.

Раніше повідомляли, що сотні офіцерів Прикордонних сил в аеропорту Хітроу протягом 23 днів з кінця серпня братимуть участь у страйку через тривалу суперечку щодо змін в умовах їхнього працевлаштування.

Крім того, з 15 по 17 серпня авіакомпанія EasyJet була змушена скасувати 232 рейси до та з Португалії через триденний страйк бортпровідників.